Oppskrift
2 dl solsikkefrø
2 dl grovt sammalt rug
2 dl lettkokte havregryn
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1/2 dl gresskarkjerner (jeg sløyfet det da jeg ikke fikk tak i)
1 dl kruskakli
7 dl vann
1 ss honning (valgfritt)
Oppskriften har jeg halvert for å få plass i disse posene. Jeg har valgt å helle i ingrediensene i denne rekkefølgen for å få et estetisk uttrykk - synes jeg da.
Målebeger -enklere å ta oppi posene ;-)
og cellofanposer
Ingrediensene
Sammalt rug
Kruskakli
Havrekli
Lettkokte havregryn
Sesamfrø
LinfrøSolsikkefrø/kjerner
Brett sammen og stift
Sett på en hyggelig merkelapp -FERDIG!
Slik lager du knekkebrød:
Ha i alt det tørre..
Ha i vann...Og litt honning...
Rør det til en klissete røre
og smør utover på bakepapir. Jeg synes det er enklest med skje...
På vanlig oppskrift blir det
2 brett som stekes samtidig.
Stek først på 160 grader i 10 min. Så ruter du opp med pizzahjul til ønsket størrelse på knekkebrødene.
Luft for å få ut damp hvert kvarter og bytt brettene opp og ned inni ovnen i 50 min til. Etter en time skru ovnen ned til 50 grader. La de tørke til de er tørre med døra på gløtt.
Her er miniatyr-knekkebrød som jeg lagde som smaksprøver til julemessa.
Bon apetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar